Ramkrakers slaan toe in Turnhout

Print
Turnhout - In Turnhout is in de nacht van woensdag op donderdag een ramkraak gepleegd op een kledingzaak met dure herenkledij. De vijf daders konden ontkomen en vluchtten richting Nederland.

Daar reden ze met hoge snelheid door een wegversperring van de Nederlandse politie. Dat bevestigt het parket van Turnhout. "Rond 02.30 uur stapten vier mannen toe op een kledingzaak in de Sint-Antoniusstraat in Turnhout. Met een voorhamer beukten ze meerdere keren in op de vitrine, maar die blijkt van gewapend glas te zijn", aldus parketwoordvoerster Inge Delissen.

"Uiteindelijk slaagden ze er in een gat te maken, zo groot dat er iemand door kan. In de winkel wordt voor een onbekend bedrag merkkledij in een doek gewikkeld en vervolgens naar buiten gebracht. Daar is ondertussen een blauwe Audi A6 Avant met een vijfde dader voorgereden. De daders droegen allemaal bivakmutsen en vluchtten weg met hun buit."

Op de Steenweg op Zevendonk krijgt de politie hen echter in het vizier. Ze zetten de achtervolging in, maar kunnen niet voorkomen dat de verdachten tegen hoge snelheid wegvluchtten via de E34 richting Nederland.

"De Nederlandse collega's werden onmiddellijk verwittigd, zij slaagden er in om net over de grens een wegversperring op te zetten, maar de vluchtwagen met gestolen Belgische nummerplaten is daar tegen grote snelheid doorgereden. De daders zijn nog steeds voortvluchtig", besluit Delissen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio