Seks & Relaties

Vrouwen liegen bijna altijd over gewicht

Print

Vrouwen liegen bijna altijd over gewicht

Een korte zoektocht op eBay leert je dat er heel wat rokjes, bruidsjurken en andere kledingstukken in kleine maatjes te koop zijn. Meestal begeleid door het opschrift 'nooit gedragen'. Dat komt omdat de meeste vrouwen hun echte gewicht proberen vergeten en zichzelf dunner denken in de winkel.

Bruidswinkels laten hun bruidjes vaak een contract ondertekenen, waarin ze aangeven dat ze een jurk in een bepaalde maat hebben besteld en dat ze beseffen dat deze amper vergroot kan worden. Dat is nodig, zo zeggen de Britse ontwerpers, want "vrouwen liegen bijna altijd over hun gewicht. Ze zijn beschaamd om hun maten door te geven over de telefoon of ze te faxen waardoor ze er overal enkele centimeters afdoen. Wanneer ze dan voor een eerste pasbeurt komen, kan de jurk vaak niet eens over de knieën geraken."

Maar het wordt nog erger, want dames liegen zelfs in levensbedreigende situaties. Zo vertelt een Britse anesthesist een goed oog te hebben ontwikkeld om vrouwen hun gewicht zelf te kunnen inschatten. "Wanneer de man erbij is, liegen vrouwen bijna altijd over hun ware gewicht. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren wanneer ze geopereerd moeten worden onder verdoving. Daarom heb ik zelf geleerd om dames hun gewicht zelf in te schatten. Zo zijn ze altijd juist verdoofd, ook al liegen ze."

NIET TE MISSEN