"Aartsbisschop pleitte enkel voor wat menselijkheid"

Aartsbisschop pleitte enkel voor wat menselijkheid

"Aartsbisschop pleitte enkel voor wat menselijkheid"

Print
Jürgen Mettepenningen, de woordvoerder van André Léonard, nuanceert de uitspraken van de geestelijke. De aartsbisschop zou niet de indruk hebben willen geven dat er geen klachten meer kunnen worden ingediend tegen pedofiele priesters.

"Hij wilde alleen maar duidelijk maken dat naast het werk van justitie en naast de zorg voor het slachtoffer, geval per geval moet bekeken worden en er soms wat menselijkheid moet getoond worden", aldus Mettepenningen op Radio 1. "Want het is toch de vraag of dit allemaal publiekelijk moet gebeuren."

De woordvoerder beseft dat een discussie over menselijkheid momenteel erg gedurfd is, zeker omdat er volgens hem momenteel een heksenjacht plaatsvindt tegenover alles wat met pedofilie te maken heeft.

Mettepenningen roept de mensen intussen op om de uitspraken van Léonard van woensdag - om oude pedofiele priesters niet meer te vervolgen - te plaatsen naast de eerdere oproepen van de man dat Justitie haar werk moet doen en dat de slachtoffers een luisterend oor verdienen.

Lees ook: "Léonard probeert gevoel van schuld bij slachtoffers te leggen"

.

Nu in het nieuws