Jobbeurs kleuter en lager onderwijs is overweldigend succes

Je kon over de koppen lopen op de jobbeurs voor leerkrachten lager onderwijs en kleuteronderwijzers. Halverwege de middag zat de stad door de welkomstpakketten heen en moesten er extra jobkranten bijgedrukt worden.

jrosquin

Antwerpen kamp met een gebrek aan kleuteronderwijzers en leerkrachten lager onderwijs. Woensdagnamiddag werd daarom in samenwerking met de VDAB voor de eerste keer een netoverschrijdende jobbeurs opgezet in congrescentrum Elzenveld.

“Werkzoekenden kregen van de VDAB een uitnodiging. Net zoals pas afgestudeerden of tijdelijke interimkrachten”, vertelt organisator Pieter Vissers van de stad Antwerpen. “En met geweldig succes. Zo’n opkomst hadden we niet verwacht.”

Een drukke maar gezellige sfeer heerste er op de beurs. Opvallend veel vrouwen ook. “Allemaal zullen ze quasi zeker werk te vinden”, garandeert organisator Pieter Vissers. “Er worden steeds meer kinderen geboren en de babyboom-generatie die nu in het onderwijs werkt, gaat massaal met pensioen.”

Hopelijk is de opvolging verzekerd. Pieters Vissers: “De populariteit van opleidingen kleuteronderwijzer en leerkrachten lager onderwijs zit in de lift. Scholen stelden 20 procent meer inschrijvingen vast dit jaar.”

Yves De Ridder

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio