Verdachte brand Capital vrij

Verdachte brand Capital vrij

Verdachte brand Capital vrij

Print
De onderzoeksrechter besliste woensdagmorgen om Hisham H. (22) vrij te laten. De jongeman zat in de cel op verdenking van brandstichting in Café Capital.

Het was advocate Lilianne Verjauw die woensdag het goede nieuws aan haar cliënt mocht bezorgen. Hij zat in voorhechtenis sinds 20 oktober. Zijn arrestatie had alles te maken met de brandstichting in Café Capital op 26 augustus. Hij kwam meteen als verdachte in beeld, omdat een aantal getuigen beweerde dat hij vooraf de brand had aangekondigd.

Tijdens het onderzoek organiseerden de speurders een confrontatie tussen de verdachte en de getuigen. Sommige kapittelen die verklaringen als lichtzinnig. Vermoedelijk op basis van die vaststelling, liet de onderzoeksrechter de jongeman vrij.

Hij had tijdens zijn ondervragingen, altijd ontkend dat hij de feiten had gepleegd. Er werd een tweede keer brand gesticht in Café Capital op 9 oktober. Van dat feit werd Hisham H. nooit verdacht. Het is nog niet duidelijk of het parket Hisham H. buiten vervolging gaat stellen.

AK, JVB,SYMA

Foto: BFM

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio