Onbekenden steken banden buurtbewoner FC Poppel lek

Onbekenden hebben zo'n vier weken geleden de banden lekgestoken van de wagen van Frederik Majoie (82) uit Poppel, die naast de voetbalvelden van FC Poppel woont.

Hoewel hij al jaren in conflict ligt met voetbalclub FC Poppel, wijst de Nederlander niet met de vinger. "Ik weet niet wie dit gedaan heeft en wil niemand beschuldigen", benadrukt hij als we hem bellen voor een reactie.

De voetbalvelden van de club liggen naast zijn woning en Majoie klaagt al jaren over lawaaioverlast van supporters en van aan- en afrijdende auto's. Nadat hij een klacht indiende, besliste een rechter dat FC Poppel tegen april 2011 moet verdwijnen van haar locatie aan de Steenweg op Baarle, omdat die in landbouw- en bosgebied ligt.

"Het voortbestaan van onze club komt dan in gevaar", vindt voorzitter Dirk Moonen van FC Poppel. "Wij hebben gehoord van het vandalisme, maar weten ook niet wie dit deed of waarom. Wij hopen dat het geen leden van onze club waren, want zulke acties keuren wij resoluut af. Wij hopen de zaak te winnen via de juridische weg en trekken eind dit jaar met een petitie naar de provinciegouverneur, die onze terreinen hopelijk zal regulariseren."

Voor die petitie verzamelde de club meer dan 3000 handtekeningen, waaronder zo'n 1800 via internet.

www.ipetitions.com/petition/fcpoppel/

KaVB

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio