1 / 3

Ouders overleden Diepenbekenaar: "Onze zoon is vermoord"

De federale gerechtelijke politie van Hasselt is een onderzoek gestart naar de dood van de 39-jarige Stefan Brants uit Diepenbeek. De man werd zaterdagochtend door een buurman zwaargewond aangetroffen langs zijn zwarte Opel Astra in de Sint Barbarastraat. Zondag overleed het slachtoffer aan de vierdubbele schedelbreuk die hij had opgelopen.

redactie

De ouders van Stefan zijn er zeker van dat hun zoon vermoord werd. Net als de politie dachten ze in eerste instantie aan een ongeval. "Maar toen begon het te dagen. Een vierdubbele schedelbreuk, dat kan toch niet het gevolg zijn van een ongeval?"

100 euro

Stefan, die werkte als software-ingenieur, was zaterdagnacht net voor hij naar huis keerde nog 100 euro gaan afhalen aan het Axa-filiaal in de Kempenstraat. Toen de buurman hem vond, lag zijn lege portefeuille enkele meters verderop.

De ouders vermoeden dat hij gevolgd werd door dieven nadat hij het geld afhaalde. "Ze hebben hem de kop ingeslagen voor een luttele 100 euro", vertellen ze. "Hij was op het foute moment op de foute plaats".

Getuigen

De politie is nu op zoek naar mensen die Stefan Brants tijdens de nacht van vrijdag 22 oktober op zaterdag 23 oktober hebben gezien, weten waar hij verbleef of met wie hij contact had.

Tips zijn welkom op het gratis nummer: 0800 / 91.119. U kan ook online reageren.

MEER OVER Diepenbeek

Nu in het nieuws