"Dit was Anderlecht onwaardig"

Dit was Anderlecht onwaardig

"Dit was Anderlecht onwaardig"

Print
STVV, Zulte Waregem en Charleroi sneuvelden in de zestiende finales van de Beker van België dan wel tegen een club uit een lagere reeks, maar het meest verrassende feit was dat landskampioen Anderlecht zowaar strafschoppen nodig had om derdeklasser URS Centre te wippen. Bij het fiere bestuur in het Constant Vanden Stockstadion zijn ze dan ook niet blij. Manager Herman Van Holsbeeck: "Dit was Anderlecht onwaardig".

"Sommige spelers toonden hun limieten", gaat de man verder. "Diezelfde spelers moeten zondag tegen Genk bewijzen dat we ons vergissen. Namen noem ik niet. De spelers die ik bedoel, zullen zelf wel weten dat ze een barslechte wedstrijd hebben gespeeld."

Ook voorzitter Roger Vanden Stock zag weinig goeds. Toch blijft hij mild. Hij verwijst naar de 0-0 van Real Madrid tegen derdeklasser Murcia in de Spaanse Beker. "Dergelijke matchen zijn valstrikken voor de topploegen. Het is na zulke matchen dat je de beker nog wint."

Paars-wit zag bovendien woensdagavond Lucas Biglia uitvallen. De Argentijnse middenvelder heeft wellicht zijn hamstringblessure nog maar eens verergerd. De sterkhouder is er tegen Genk dan ook wellicht niet bij.

Meer voetbalnieuws