Omzet Option valt terug tot 10 miljoen euro

Omzet Option valt terug tot 10 miljoen euro

Omzet Option valt terug tot 10 miljoen euro

Print
Option, het beursgenoteerde bedrijf dat gespecialiseerd is in draadloze communicatie, heeft in het derde kwartaal een omzet geboekt van slechts 10,3 miljoen euro. Dat maakt dat het weinig waarschijnlijk is dat het cijfer van 30 miljoen uit de eerste jaarhelft zal worden herhaald in het tweede semester.

Positief is dan weer dat de kostenbesparingen op schema zitten. Option heeft al voor 7,9 miljoen euro weggesneden. De doelstelling voor het hele jaar ligt op 8 miljoen euro.

Huawei

De nieuwe samenwerking met het Chinese Huawei, die woensdag werd aangekondigd, werd nog niet in deze cijfers opgenomen.

Option en Huawei bekijken onder meer of ze een gemeenschappelijk centrum voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe toepassingen voor draadloze breedbandverbindingen kunnen opzetten in ons land.

Voorts neemt Huawei een licentie op de technologie van Option. Ze wordt gewaardeerd op 27 miljoen euro en kan over de komende 18 maanden uitgebreid worden tot 33 miljoen euro.

Ook gaat Huawei M4S, een producent van chips in handen van Option, overnemen voor 8 miljoen euro. Het gaat om chips die worden gebruikt in communicatietoestellen van de vierde generatie.

Ten slotte begraven Option en Huawei de strijdbijl. Option had Huawei aangeklaagd omdat het usb-modems onder de kostprijs op de Europese markt zou dumpen met steun van de Chinese overheid. Maar die klacht wordt nu teruggetrokken.

JVG

.

Nu in het nieuws