Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update donderdag 28 oktober 7u40

Vandaag blijft het droog met geleidelijk breder wordende opklaringen. De temperatuur loopt op tot 14 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten.

Vrijdag liggen de minima rond 6°C maar overdag wordt het nog enkele graden zachter met maxima in de buurt van 16 of lokaal in de Kempen zelfs 17°C.

Dat is voor het eerst sinds enkele weken nog eens enkele graden warmer dan normaal. Daarbovenop krijgen we ook nog eens veel zonneschijn met slechts af en toe wat meer wolken en het blijft overal droog. Er waait dan een matige zuidenwind.

Zaterdag blijft het zacht najaarsweer met hoge minima rond 8°C en maxima tot 15°C. Eerst komen er nog enkele opklaringen voor maar tegen de middag neemt de bewolking toe, gevolgd door wat lichte regen. De wind blijft matig vanuit het zuiden waaien.

Zondag zwabberen verzwakte storingen met een aantal buien in onze buurt maar het blijft toch wel overwegend droog met nu en dan een opklaring. De temperaturen blijven het vrij aardig doen met minima rond 7°C en en middagtemperaturen van een graad of 14. De wind waait dan nog zwak uit zuidelijke richting.

Maandag blijft het overal droog. Aan de temperaturen verandert nauwelijks iets.

Dinsdag kan er tijdelijk wat regen vallen, maar grote hoeveelheden worden niet meteen verwacht.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN