Radiostem presenteert in het kader van nationale thuiswerkdag vanuit haar salon

Radiostem presenteert in het kader van nationale thuiswerkdag vanuit haar salon

Radiostem presenteert in het kader van nationale thuiswerkdag vanuit haar salon

Zwijndrecht - Speciaal voor de nationale thuiswerkdag ruilde Radio 2 – presentatrice Tine Van Hauteghem gisteren de studio in voor haar eigen woonkamer. “Thuis word ik heel snel afgeleid”, vertrouwde ze haar luisteraars toe.

“Kom binnen, iets drinken?” Tine Van Hauteghem was gisteren meer dan een goeie gastvrouw in haar woning in Zwijndrecht.

Terwijl op Radio 2 haar dagelijkse show Avondpost liep, opende de vrouw gezwind de deur voor een handvol gasten, las ze het verkeersbulletin voor aan de keukentafel en nam ze interviews af terwijl kinderen Diethe (3) en Flo (7m) op haar schoot rondschuifelden.

Live in de ether terwijl je in je knusse zetel zit, speciaal voor de eerste ‘Nationale thuiswerkdag’ nam Tine de proef op de som. Een technicus pootte een kleine studio neer in haar woonkamer, op twee laptops rolde het nieuws binnen en door de hoofdtelefoon klonken de stemmen van de collega’s in Antwerpen.

“Zo veel drukte in mijn ‘kot’”, glimlacht Tom Mertens, de partner van Tine, die zelf ook regelmatig van thuiswerkt. “Dit ben ik toch niet gewoon.”

Ondertussen loopt de presentatrice op blote voeten en met de micro in de hand door de woonkamer. Meteen gevolgd door haar dochtertje Diethe, die voor de gelegenheid zelf ook een micro in de handen gestopt kreeg. Zónder zendertje, wel te verstaan.

Gezellige drukte

“Een gezellige drukte is het hier”, Geen huishoudelijk werk Ondertussen is Sara Van Wesen- vertelt Tine aan radioluisterend Vlaanderen. “Mijn dochter vraagt me net of ze haar Mega Mindy-pakje mag aantrekken. Maar misschien moeten we daar toch maar mee wachten tot na de uitzending.”

Afleiding genoeg tijdens een radioshow vanuit de eigen living, daar komt de presentatrice al heel snel achter. “Ik merk aan mezelf dat ik wat onrustig word door al de chaos rondom mij”, blaast Tine even uit terwijl er een plaatje speelt. “De kinderen eisen veel aandacht op, en dat is niet altijd bevorderlijk voor mijn concentratie. Eerlijk gezegd mis ik mijn bureau in Antwerpen wel. Het contact met de collega’s is toch iets waar ik elke dag naar uitkijk.”

Geen huishoudelijk werk

Ondertussen is Sara Van Wesenbeeck, specialiste in het organiseren van thuiswerk, er komen bijzitten. “Het is enorm belangrijk dat je ervoor zorgt dat je geen huishoudelijke taken doet tijdens de uren die je thuis werkt”, geeft de vrouw als advies. “Anders verlies je opnieuw de tijd die je uitspaart door niet in de file te staan.”

Tine beseft na die raad al meteen dat een radiocarrière vanuit haar woonkamer niet tot de opties behoort. “Een mand met wasgoed zou ik nog kunnen verstoppen in de garage”, lacht ze. “Maar een aanrecht waarop afwas staat, neen, daar begin ik meteen aan. Ook tijdens de werkuren!”

BERT FOUBERT

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio