Toekomst afgebrande Bosschool onduidelijk

Toekomst afgebrande Bosschool onduidelijk

Toekomst afgebrande Bosschool onduidelijk

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - De Bosschool in Berendrecht is de nacht van dinsdag op woensdag afgebrand. De brand ontstond rond 3 uur. De achterste vleugel van het gebouw is helemaal uitgebrand. Hoe het vuur ontstond is nog niet geweten. De politie houdt alle opties open. De brand hypothekeert de toekomst van de voormalige basisschool.
De gebouwen zijn eigendom van de vzw Vrije Katholieke Scholen. Er was een huurovereenkomst met de stad Antwerpen. Tussen de stad en de Vrije Katholieke Scholen waren besprekingen aan de gang om de Bosschool te betrekken bij een overeenkomst tussen de stedelijke Middenschool 12 en de katholieke basisschool De Berenschool in Berendrecht.

"Het was de bedoeling dat de Berenschool zijn intrek zou nemen in de gebouwen van de stedelijke school. Omdat de Bosschool in natuurgebied ligt, mag die niet worden vergroot. We wilden de Bosschool na aanpassingen verder gebruiken voor het organiseren van vakantieklassen en andere activiteiten. Het district wilde investeren in de buitenaanleg en buitenverlichting. Onlangs herstelden we het dak", zegt de districtsburgemeester.

De lokalen van de Bosschool werden onder meer gebruikt door de vzw Het Gezin. Deze organisatie bestaat uit een 50-tal leden van verschillende nationaliteiten. Er worden onder meer huiswerkbegeleiding en lessen Arabische gegeven. In de zomervakantie maakt ook de vzw Bos en Heide gebruik van complex. Bos en Heide organiseert dan opvang voor de polderjeugd en kende de jongste jaren ontzettend veel succes.

De besprekingen tussen de stad Antwerpen en de vzw Vrije Katholieke Scholen zijn onlangs opgeschort. "De overeenkomst van de stad Antwerpen om de gebouwen te huren, verloopt op het einde van dit jaar en wordt niet verlengd. Dat heeft niets met deze brand te maken, maar werd eerder al beslist. Voor Bos en Heide werd ondertussen al een oplossing gevonden. Die vzw kan volgende zomer terecht op het recreatiedomein Ruige Heide, aan de overkant van de straat. Voor Het Gezin zoeken we ook een oplossing", beloofde de districtsburgemeester.

Erik Vandewalle
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio