Vleminckx scoort drie keer tegen Groningen, Pizarro schrijft geschiedenis

Vleminckx scoort drie keer tegen Groningen, Pizarro schrijft geschiedenis

Vleminckx scoort drie keer tegen Groningen, Pizarro schrijft geschiedenis

Print
In de Nederlandse competitie heeft NEC Nijmegen zaterdagavond met 3-2 gewonnen van Groningen. Björn Vleminckx (ex-KV Mechelen) scoorde een hattrick.

De Belgische aanvaller mikte in de tweede helft bovendien ook nog eens op de paal en op de lat. Vleminckx zit nu al aan zeven doelpunten.

In het klassement is NEC na tien speeldagen pas elfde.

Duitsland

In de Bundesliga heeft Borussia Mönchengladbach een 1-4 om de oren gekregen van Werder Bremen. Bij de thuisploeg stonden de Belgen Bailly, Daems en De Camargo (voor het eerst) in de basis.

Claudio Pizarro scoorde een keer voor de bezoekers. Het was meteen zijn 134e goal , een absoluut record voor een niet-Duitser. Giovane Elber was de vorige recordhouder.

Bailly is nu wel de meest gepasseerde doelman in Duitsland: 27 goals in 9 wedstrijden. Mönchengladbach is dan ook pas vijftiende.

Spanje

In de Primera Division blijft Real Madrid leider. Het heeft dat te danken aan een 6-1-overwinning tegen Santander. Cristiano Ronaldo trof vier keer raak. Mesut Özil en Gonzalo Higuain deden ook hun duit in het zakje.

Achtervolger Barcelona nam dan weer de maat van Zaragoza. Het werd 2-0. Lionel Messi scoorde beide doelpunten.

Engeland

In de Engelse competitie won leider Chelsea van het Wolverhampton van Jelle Van Damme. De Rode Duivel mocht nog eens starten. Malouda en Kalou scoorden.

Simon Mignolet (STVV) hield dan weer de nul. Zijn Sunderland won uiteindelijk met 1-0 van Aston Villa en lonkt naar de subtop.