Bewoners Kruisstraat protesteren tegen te zwaar en te veel verkeer

De bewoners van de Kruisstraat, die zich verenigd hebben in het Kruisstraatcomité, protesteren met zwarte vlaggen tegen het te veel, het te zwaar en het te snel verkeer door hun straat en dat alles om het dorpscentrum te ontlasten. Burgemeester Luc Vleugels (CD&V), die zelf in het verlengde van de Kruisstraat woont, is verontwaardigd.

anthonissen pierre

"Het is nooit zo onveilig in Wiekevorst geweest als nu", zo begint buurtbewoonster Mit.

"Nu plots moet het centrum ontlast worden van het verkeer terwijl er voor enkele jaren in dat centrum nog een school gelegen was en toen raasden de camions er langs." zegt een andere bewoner.

"De gemeente moet de beloften die zij deed om het verkeer boven de 3,5 ton te weren uitvoeren" stelt een jonge bewoner kordaat.

Burgemeester: "Protest is voorbarig"

"Ik geef toe dat wij beloofd hadden dat we het zwaar verkeer boven de 3,5 ton uit de Kruisstraat zouden verbannen. Maar ondertussen is de toestand veranderd. Er kwam in het dorp een proefopstelling en de eerste metingen waren niet overtuigend dat er meer verkeer door de Kruisbaan komt, zelfs niet met de kermis in't dorp", zegt de burgemeester.

"Momenteel zijn wij terug metingen aan 't uitvoeren maar dan heel grondig. Heel het verkeer in de Kruisbaan wordt in kaart gebracht. Het protest is te voorbarig. Verwonderlijk is dat de bewoners daarvan in kennis gesteld werden en dat wij hen ook beloofden achteraf, midden november, de resultaten met hen te bespreken. Wij hebben trouwens de resultaten van vroegere metingen als vergelijkingspunt. En nu dit.", stelt Vleugels.

FOTO: Het Kruisstraatcomité proteteert.

Pierre Anthonissen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio