Westelaren springen met fakkels en jazz in de bres voor Noord-Indische regio Ladakh

Print
Westerlo - Ladakh werd eind juli, net als Pakistan, zwaar getroffen door regens, overstromingen en aardverschuivingen. Enkele mensen uit Westerlo organiseren een benefietavond voor de getroffen regio.
Ladakh dreigt door de aandacht voor Pakistan vergeten te worden, redeneert men in Westerlo. Maar ook daar verdwenen huizen en mensen onder een modderstroom, die wegen, infrastructuur en hospitalen vernielde.

Chris Debruyne, Rosette Helsen en Mitje Verwimp uit Westerlo bezochten Ladakh 3 jaar geleden en hielden sindsdien contact met mensen van daar. Na de ramp zochten zij contact met vrienden in Phyang, dat op 20 kilometer van de hoofdstad Leh ligt. Ze kregen slecht nieuws: de schade is enorm, maar het aantal doden ligt een stuk lager dan in Pakistan.

Dus organiseren de Kempenaren een benefiet voor Ladakh. Die vindt op vrijdag 22 oktober plaats in de Asberghoeve, Asberg 2 in Westerlo. Om 20u trekt onder meer een fakkeltocht uit. Belgische jazzlegende Bert Joris treedt op en er is nog meer jazz met Ewout Pierrieux, Carine Boeckx en het Oxot Jazzlab.

De opbrengst van de benefiet gaat naar een Belgisch project in Ladakh en naar een lokaal project.

Steunen kan op 063-5014094-05 / info: 0479-78.67.62 (Chris)

Jan SPRUYT
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio