CD&V en Groen! willen "constructief" meewerken met Vande Lanotte

CD&V en Groen! willen constructief meewerken met Vande Lanotte

CD&V en Groen! willen "constructief" meewerken met Vande Lanotte

Print
CD&V en Groen! willen actief en constructief meewerken aan de opdracht van koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte. CD&V-voorzitter Wouter Beke rekent erop dat de andere betrokken partijen hetzelfde doen.

CD&V hoopt dat de opdracht van Vande Lanotte kan leiden tot een doorbraak in de onderhandelingen tussen de zeven partijen over een communautair akkoord, om de vorming van een nieuwe federale regering mogelijk te maken.

"Zelf blijven wij bereid om actief en constructief mee te werken aan het welslagen van deze opdracht, zoals we dat de voorbije 130 dagen consequent hebben gedaan. We rekenen erop dat de andere betrokken partijen dezelfde houding aannemen", luidt het.

Beke voegt er aan toe dat de bevolking bij de verkiezingen van juni om oplossingen heeft gevraagd. Alle politici moeten die opdracht ter harte nemen, aldus de voorzitter van de Vlaamse christendemocraten.

Ook Groen! wil zich naar eigen zeggen constructief blijven opstellen. "Vande Lanotte kan op ons rekenen om constructief mee te werken. Wij hopen dat hij slaagt in zijn missie", zegt de woordvoerster van de Vlaamse groenen in een eerste reactie.

Nu in het nieuws