Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update donderdag 21 oktober 19u15

Vrijdagochtend is het koud met minima net boven het vriespunt en op de meeste plaatsen vorst aan de grond. Overdag wordt het iets minder fris dan de voorbije dagen met maxima rond 11°C.

Het blijft overal in Limburg droog met een afwisseling van zon en wolken. Er waait een matige zuidwestenwind.

Zaterdag liggen de minima opnieuw 1 tot 2 graden boven het nulpunt. Voormiddag zijn er eerst nog enkele opklaringen maar stilaan krijgt de bewolking vanaf het westen de bovenhand. Namiddag kan er dan af en toe wat lichte regen vallen. De temperatuur loopt op tot zo'n 11°C en de zuidwestenwind trekt aan tot vrij krachtig. 's Avonds en in de nacht naar zondag gaat het een poosje harder regenen en het blijft stevig waaien met hier in Limburg rukwinden tot 50km/h.

Zondag is het eerst regenachtig. Vanaf de middag wordt het wisselvallig met wolken, opklaringen en buien. Op sommige plaatsen blijft het dan zo goed als droog terwijl andere regio's de ene bui na de andere te verwerken krijgen. In de ochtend is het vanwege de bewolking (en regen) minder koud dan de dagen voordien met minima rond +6°C. Namiddag wordt het ongeveer een graad of 10. Er waait dan nog steeds een vrij krachtige zuidwestenwind, draaiend naar het westen.

Maandag is het voormiddag meestal droog maar namiddag voert de matige noordwestenwind toch weer een aantal noordzeebuien richting Limburg. De minima schommelen rond +5°C en namiddag wordt het gemiddeld over Limburg 10°C.

Dinsdagochtend liggen de minima afhankelijk van de bewolkingsgraad tussen +2 en +4°C. De maxima komen opnieuw in de buurt van van 10°C uit. Dit is nog steeds 3 a 4°C te fris voor de tijd van het jaar. Hier en daar is een bui mogelijk maar het blijft toch overwegend droog.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN