Sp.a blij met aanstelling Vande Lanotte

Sp.a blij met aanstelling Vande Lanotte

Sp.a blij met aanstelling Vande Lanotte

Print
De sp.a is tevreden met de keuze van koning Albert om sp.a'er Johan Vande Lanotte aan te stellen als koninklijk bemiddelaar. Voorzitster Caroline Gennez hoopt dat er zo een eind komt aan de periode van instabiliteit en gebrek aan sereniteit in de onderhandelingen.

"We rekenen erop dat het vertrouwen en de redelijkheid rond de tafel terugkeren. Er is genoeg kostbare tijd verloren. Elke dag zonder een akkoord en zonder een sterke federale regering mist ons land verder kansen", zegt Gennez in een mededeling.

Veel succes

De sp.a-voorzitster wenst haar partijgenoot Vande Lanotte veel succes en zegt hem voluit te zullen steunen. Ze hoopt dat de benoeming de eindsprint is naar een nieuwe federale regering.

De sp.a blijft er ook van overtuigd dat N-VA en PS de as van de volgende federale regering moeten vormen. "Er is de voorbije weken en maanden al heel wat nuttig werk geleverd om tot een vergelijk te komen. Om het vertrouwen te herstellen en uit de sfeer van de emotionaliteit te geraken, is het evenwel cruciaal het debat te objectiveren."

"Daarom verwelkomen we het voornemen van de bemiddelaar om de gevolgen van een nieuwe financieringswet te laten berekenen door het Planbureau en de Nationale Bank", zegt Gennez nog. Ze wijst er nog op dat haar partij tot nu toe altijd heeft geprobeerd om met "objectieve en onderbouwde" voorstellen tot een vergelijk te komen.

Nu in het nieuws