Familie Els Van Doren spreekt voor het eerst: "Wij missen haar ontzettend"

Familie Els Van Doren spreekt voor het eerst: Wij missen haar ontzettend

Familie Els Van Doren spreekt voor het eerst: "Wij missen haar ontzettend"

Print
In de naloop van het assisenproces rond de parachutemoord heeft de familie van slachtoffer Els Van Doren voor het eerst een verklaring afgelegd tegenover de pers; echtgenoot Jan De Wilde las een tekst voor.

De integrale verklaring kan u hier lezen:

Namens onze ganse familie en schoonfamilie, namens mijn kinderen Karol en Vincent en mezelf wil ik voor 1 keer het woord nemen. U moet weten dat wij meer dan 4 jaar lang geen enkel interview hebben toegestaan en geen enkel woord in de media hebben gezegd. Els Clottemans heeft gans die tijd gevraagd een sereen onderzoek en proces te krijgen.

Wij hebben haar dit gegeven. We hebben wel moeten vaststellen dat zij er niet van uitging dat wij hier recht op hadden. Maar zoals wij de hele tijd hebben gedaan in afwachting van dit proces willen wij ook deze waardige houding aannemen nu er een beslissing is genomen door het hof.

Ik zou graag de dames en heren van de jury willen bedanken voor de aandacht die ze gedurende deze 4 weken hebben getoond en voor de verantwoordelijkheid die ze hebben durven opnemen in dit proces door de beslissing die ze gisteren en vandaag hebben genomen.

Bij het doornemen van het dossier hebben wij kunnen vaststellen dat er in deze zaak wel degelijk heel veel tijd en werk werd gestoken en er werd gezocht naar de waarheid. De onderzoekers hebben hun werk meer dan behoorlijk gedaan.

Ik wil ook de voorzitter van het hof uitdrukkelijk bedanken voor de zeer menselijke aanpak in deze moeilijke zaak en voor de manier waarop hij mijn kinderen, die alles voor mij betekenen, heeft trachten gerust te stellen tijdens hun ondervraging.

Hij heeft ook mevrouw Clottemans haar rechten gerespecteerd waardoor dit volgens ons een eerlijk proces is geweest en waarbij eveneens onze rechten op dezelfde manier werden gerespecteerd.

Ik wil tevens de procureur-generaal bedanken omdat U zich namens de maatschappij zo ontzettend heeft ingezet om de waarheid te achterhalen en recht te laten geschieden.

Ook de mensen van slachtofferonthaal willen we uitdrukkelijk bedanken.

Wij zijn zeer blij met de keuze van onze advocaten Meester Vermassen en Meester Govers. Deze zijn niet alleen onze raadlieden die ons perfect door dit proces hebben geloodst, maar zijn ook lieve mensen die ons 4 jaar lang steunen van bij het begin tot het einde van het proces. Ook de mensen van slachtofferonthaal hebben deze uitzonderlijke steun opgemerkt. Daarom wil ik in naam van heel onze familie onze raadslieden nog eens extra bedanken.

De voorbije 4 weken zijn voor ons zeer zwaar geweest waardoor wij bij het einde van dit proces en nu er een beslissing werd genomen door de jury en het hof aan de pers willen vragen om ons van nu af aan rust te gunnen zodat we eindelijk aan ons verwerkingsproces kunnen beginnen.

Tot slot, zou ik nog willen zeggen dat ik eindeloos gelukkig was met Els tot op de laatste dag.

Wij missen haar ontzettend.

Zoals mijn kinderen tijdens hun getuigenis al gezegd hebben, is Els voor ons niet het slachtoffer van de parachutemoord maar is en blijft zij voor hen de meest fantastische mama die ze zich kunnen indenken en was zij voor mij gedurende 20 jaar een lieve vrouw.

Ik dank u.

Nu in het nieuws