Waterveld zet hockeyclub Temse op de kaart

Print
Temse - Het Oost-Vlaams trainingscentrum voor hockey in de Rapid Hockey Club werd woensdag officieel geopend. Dat gebeurde uiteraard met hockeywedstrijden.

In de namiddag speelden de Heren 1. ’s Avonds vond de interlandwedstrijd België- Frankrijk plaats. Door zijn centrale ligging is de Temsese hockeyclub ideaal gelegen voor een supraregionaal trainingscentrum. Daarom worden er onder meer sportdagen van scholen uit de regio en jeugdstages gehouden.

Waterveld

Bovendien leent de hypermoderne infrastructuur - met het dit jaar in gebruik genomen waterveld - zich perfect voor trainingen op hoog niveau en grote wedstrijden. “Het is dankzij dit waterveld dat wij interlands kunnen organiseren”, legt voorzitter Wim Braeckman uit. “Onze club heeft trouwens sinds het begin van het nieuwe seizoen 60 nieuwe leden verwelkomd, waarmee wij nu ongeveer 430 actieve leden tellen.”

Olympische Spelen

Gedeputeerde voor sport Hilde Bruggeman was naar Temse afgezakt om het officiële inhuldigingslintje door te knippen. “Het provinciebestuur heeft een 16-tal topsportinfrastructuren in Oost-Vlaanderen geselecteerd om trainingen te houden voor de Olympische Spelen in Londen in 2012. De Rapid Hockeyclub van Temse behoort daar ook toe. De club heeft na de interland België- India van deze zomer ruimschoots bewezen dat ze dat aankan”, aldus Bruggeman.

ILPR

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio