Antwerpenaar loopt 130 km voor Music for Life

De 44-jarige Antwerpenaar Serge Van Autreve is de uitdaging aangegaan om op zondag 19 december 130 kilometer te lopen voor Music for Life.

ikerremans

"Voor de laatste kilometer van het traject willen we een gigantische kidsrun organiseren", zegt Van Autreve. "Alle kinderen van Antwerpen ondersteunen de aidsweeskinderen door te bewegen en zich te laten sponsoren. Ons initiatief zal ook worden opgenomen in het lessenpakket van de scholen. Het speciale logo voor de kidsrun werd ontworpen door Merho."

3.500 euro

Van Autreve zelf vertrekt in de vroege uurtjes aan het Glazen Huis van de Nederlandse radiozender 3FM in Eindhoven en hoopt 's avonds aan te komen bij het Glazen Huis van Studio Brussel in Antwerpen.

Van Autreve is niet aan zijn proefstuk toe, want voor de Music for Life-actie in 2008 liep hij al eens 65 km. In 2009 was het zelfs 100 km. De horeca-uitbater en vrijetijdstriatleet zamelde daarmee 3.500 euro in.

Nadien richtte hij de vzw SportUp op om meer mensen aan te zetten tot lopen. Diezelfde vzw wil nu van de drievoudige marathon een groots evenement maken, zo luidde het donderdag.

Van Autreve zal door meerdere steden en gemeenten lopen, waarbij alle sympathiserende lopers, individueel of in groep, op aangegeven plaatsen kunnen aanpikken voor een afstand naar keuze. Uiteraard kunnen deze lopers zich op hun beurt laten sponsoren voor het goede doel. Doelstelling is om zoveel mogelijk lopers op de been te krijgen en uiteraard zoveel mogelijk euro's te verzamelen voor Music for Life.

Meer info: www.sportup.be.

MEER OVER De Warmste Week - Music for Life

Nu in het nieuws