Werken op E19 en A12 vallen samen

Print
Antwerpen - De komende weken zijn aannemers gelijktijdig aan de slag op de twee grote wegen van Antwerpen naar Nederland, de A12 en de E19. Het Agentschap Wegen en Verkeer voorziet "geen belangrijk conflict".
Op de A12 naar Bergen op Zoom is een aannemer sinds 6 oktober bezig met structureel onderhoud tussen Hoevenen en de Nederlandse grens. Het wegdek is daar met name sinds de voorbije strenge winter in slechte staat, met diepe putten. De werken duren nog tot 3 december, maar zullen in de richting Nederland eerder klaar zijn, omdat in die richting gestart is. Die richting gaat overigens dit weekend volledig dicht tussen de afrit R2 (Liefkenshoektunnel) en Nederland.

En op de E19 is zopas begonnen met de voorbereidende werken voor de plaatsing van geluidsschermen in Schoten. Omdat de 3,6 meter hoge schermen stevig moeten staan, zijn er zware funderingswerken nodig. Om daarvoor werkruimte te maken, zal het verkeer wekenlang over twee versmalde rijstroken moeten richting Nederland. In de richting Antwerpen verandert er niets. Deze werken duren tot eind februari, als we tenminste weer geen strenge winter krijgen.

De weggebruikers kregen donderdagmiddag al een voorproefje van de ongelukkige samenloop van werken. Een ongeval aan Kleine Barreel blokkeerde de E19. Wie als alternatief nog vlug de A12 nam, reed zich in Stabroek vast in een nieuwe file.

Communicatieverantwoordelijke Erika De Corte van het Agentschap Wegen en Verkeer is op de hoogte van het probleem. "Wij hebben in overleg met het Vlaams Verkeerscentrum voor deze periode gekozen", zegt ze. "Het is geen ideale situatie, maar we kunnen niet anders. We hebben maar een aantal maanden per jaar vrij om te werken, en we moeten een grote achterstand in onderhoud wegwerken. Maar omdat er op de E19 slechts beperkte hinder is door de versmalde rijstroken, verwachten we geen belangrijk conflict."

Boris Rousseeuw
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio