Food

Kalfszwezerik met bulgur en kruiden

Print

Kalfszwezerik met bulgur en kruiden

Ingrediënten :

2 kalfszwezeriken (of één stuk van 200 g) schoongemaakt, gepocheerd en ontvliesd, 250 g bulgur (voorgekookte tarwe te koop in warenhuis en natuurwinkel), 500 g kippenbouillon, 1 teentje look, 1 kaneelstokje, peper en zout, 1 eetlepel mayonaise, snuifje currypoeder, 1 ui, 1 appel (granny smith), 1 limoen, 1 eetl fijngesneden gember, 1 eetl fijngesneden munt, 1 eetl fijngesneden koriander, 1 eetl fijngesneden bieslook, 1 eetl fijngesneden lente-ui, 1 tomaat in fijne blokjes en ontveld, 8 (mini)komkommers, 8 kerstomaatjes, avocadocrème, geklaarde boter, enkele eetlepels bloem.

Bereiding :

1 Giet wat olijfolie in een pan en stoof de bulgur aan, samen met de gesnipperde ui, de kaneelstok, peper en zout. Voeg de geperste look erbij. Laat gedurende 1 minuut aanfruiten.

2 Breng de kippenbouillon aan de kook en giet de bouillon over de bulgur, laat garen gedurende 10 minuten (deksel op de pan!). Laat afkoelen.

3 Voeg één eetlepel mayonaise toe, samen met de fi jngesneden appel en besprenkel met limoensap.

4 Voeg de kruiden (gember, munt, koriander, bieslook), lente-ui en tomaat toe en meng alles goed onder mekaar.

5 Haal de zwezeriken, voor je ze bakt, door de bloem, dat garandeert een krokant korstje. Verhit de geklaarde boter in de pan en bak hierin de zwezeriken krokant, ongeveer 3 à 4 minuten langs elke kant, op een zo heet mogelijk vuur.

6 Dresseer de bulgur met behulp van een metalen vorm op het bord. Leg er enkele stukjes zwezerik bovenop, werk af met de avocadocrème, mini-komkommers en kerstomaatjes.

www.ambiance.be

NIET TE MISSEN