Food

Gratin van zandwortelen met beendermerg

Print

Gratin van zandwortelen met beendermerg

Ingrediënten :

400 g zandwortelen, 200 g beendermerg, 3 rode uien, 1 bussel tijm, 1 dl kippenfond, 30 g gehakte peterselie, 1 klontje boter, 2 eetlepels broodkruim, peper en zout.

Bereiding :

1 Schil de zandwortelen en snijd ze in dunne schijfjes.

Blancheer ze kort (2 tot 3 minuten) in water met veel tijm en zout.

2 Pocheer het merg op zijn geheel 3 minuten in water met zout en laat afkoelen in het vocht.

3 Snijd de rode uien heel fi jn en stoof ze kort aan in boter tot ze glazig zijn. Laat ze afkoelen.

4 Snijd het beendermerg in schijven van een halve centimeter. Kruid ze met peper en zout.

5 Verwarm de oven voor op 195°C.

6 Neem een grote schaal. Boter ze in en kruid met peper en zout. Leg de helft van de zandwortelen op de bodem. Strooi er de gehakte peterselie over. Schik het beendermerg op de zandwortelen met de gestoofde ui. Leg er nu de resterende helft van de zandwortelen op. Giet er de bouillon over en strooi er tot slot het broodkruim over.

7 Zet de schaal in de oven en laat 25 minuten garen.

8 Serveer deze zandwortelen bij rood vlees.

www.ambiance.be

NIET TE MISSEN