Food

Gegratineerde finettes met mozzarella en tomaat

Print

Gegratineerde finettes met mozzarella en tomaat

Ingrediënten :

500 g finettes, 8 tomaten, 2 teentjes knoflook, 1 klontje suiker, 1 eetlepel geconcentreerde matenpuree, 1 koffielepel oregano, 1 bol mozzarellakaas, 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas, 3 eetlepels olijfolie, zwarte peper en zeezout.

Bereiding :

1 Laat een eetlepel olijfolie warm worden in een pot. Voeg de fi jngehakte knofl ook toe en laat een minuut zachtjes bakken.

2 Snijd de tomaten in grove stukken. Doe ze in de pot bij de knofl ook. Voeg de geconcentreerde tomatenpuree en het suikerklontje toe. Peper en zout. Laat de tomaten gedurende 20 minuten stevig koken zonder deksel op de pot. Zeef de saus en druk met een houten lepel goed aan in de zeef.

3 Breng de gezeefde saus aan de kook. Voeg de oregano toe en zet even apart.

4 Peper en zout de fi nettes. Bak ze gedurende 2 minuten op hoog vuur in wat olijfolie.

5 Olie een platte ovenschotel in. Leg hierin de fi nettes. Overdek met tomatensaus.

6 Snijd de mozzarella in fi jne sneetjes. Leg de kaas op het vlees. Bestrooi met gemalen parmezaan.

7 Laat de kaas snel uitsmelten en een licht kleurtje krijgen onder de hete grill. Serveer met spaghetti.

www.ambiance.be

NIET TE MISSEN