Wildplasser trekt mes in metrostation

Wildplasser trekt mes in metrostation

Wildplasser trekt mes in metrostation

Print
Antwerpen - Woensdagavond heeft een wildplasser een mes getrokken in het metrostation aan het Koningin Astridplein. Eerder op de dag was er ook al een incident met een man die met een mes aan het ‘spelen’ was op een tram. Beide mannen zijn opgepakt. Dat meldt de lokale politie.

De politie kreeg om 20.10 uur een oproep voor een uit de hand gelopen discussie waarbij er met een mes gezwaaid werd in het metrostation Astrid. Een voorbijganger, een man van 45 uit Linkeroever, had een andere man een opmerking gegeven omdat die in het metrostation stond te plassen. De wildplasser pikte dit niet en bedreigde de passant met een mes, waarop die de politie belde. Een patrouille, die snel ter plaatse was, kon de messentrekker oppakken. Het steekwapen werd in beslag genomen. De dader is een 33-jarige man uit Berchem. Niemand raakte gewond.

Eerder die dag was nog een incident geweest waarbij een man met een mes zat te ‘spelen’ op tram 8. Verontruste passagiers hadden om 10.20 uur de politie verwittigd. Die kon de verdachte inrekenen nadat die was afgestapt aan de Britselei. Toen inspecteurs hem fouilleerden troffen ze het wapen aan. Het ging om een vlindermes van ruim 18 centimeter. De 24-jarige Antwerpenaar gaf de feiten toe en verklaarde dat hij het mes had “om zich te verdedigen als dat nodig moest zijn”. Ook dat wapen werd in beslag genomen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio