Frutos: "Anderlecht moet nu mentaliteit tonen"

Landskampioen Anderlecht moet na een nul op zes in de groepsfase van de Europa League vanavond zijn derde wedstrijd, tegen het Griekse AEK Athene, best winnen. Oud-spits Nicolas Frutos vindt dat paars-wit mentaliteit moet tonen.

kscherpenberg

De Argentijn houdt zelf gemengde gevoelens over aan de vorige ontmoeting tussen beide clubs, in de Champions League van vier jaar geleden. Frutos scoorde in elke wedstrijd, maar meer dan een punt zat er elke keer weer niet in.

"Ik zie dat Anderlecht het momenteel niet makkelijk heeft", aldus de aanvaller met het lange haar. "In voetbal wil je altijd winnen, maar dat lukt niet altijd. Daar moet je doorheen en dat kan maar op één manier: Anderlecht moet nu mentaliteit tonen."

De Argentijn hoopt eveneens dat er niet te veel druk op de schouders van Romelu Lukaku wordt gelegd. "Hij is nog maar 17. Jonge spelers hebben nog regelmatig een terugval. Hij zou af en toe eens moeten rusten."

Frutos, die moest stoppen met voetbal door blessureleed, is momenteel jeugdverantwoordelijke bij zijn oude club Santa Fe. Het is een job die hem erg bevalt.

MEER OVER Anderlecht

Meer voetbalnieuws