Cartamundi doet overname in India

Cartamundi doet overname in India

Cartamundi doet overname in India

Print
De kaartenfabrikant Cartamundi uit Turnhout koopt 50% van de aandelen in Parksons Games & Sports, de grootste producent van speelkaarten in India.

Parksons is een familiebedrijf. In 2009 realiseerde het een omzet van 300 miljoen INR of omgerekend 4,8 miljoen euro. Het telt 250 werknemers.

De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Mumbai en een productievestiging in Daman, met een capaciteit van 36 miljoen kaartspellen per jaar. Die worden naar 14 landen uitgevoerd. Op korte termijn staat ook de bouw van een nieuwe fabriek gepland.

Ook enkele grote spellenuitgeverijen behoren tot het klantenbestand van Parksons, zoals Mattel (exclusief producent voor hun UNO-spellen in India) en Funskool (de grootste speler op de Indische spellenmarkt).

Cartamundi zelf ontstond in 1970 ontstaan als een gemeenschappelijke onderneming voor de speelkaartenactiviteiten van Brepols, Van Genechten en Biermans. Het bedrijf heeft in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen, de VS, Brazilië en Mexico. Er werken 1.000 mensen. Ze zorgden vorig jaar voor een omzet van 123 miljoen euro.

JVG

Nu in het nieuws