Nieuwe districtshuis gooit deuren open

Print
Wilrijk - Het nieuwe districtshuis aan de Bist wordt zaterdag tussen 11 en 16u feestelijk ingewijd. Alle inwoners van het district zijn uitgenodigd om zowel het gerestaureerde gedeelte als de nieuwbouw te komen bezoeken.

De administratieve diensten van het district zijn sinds enkele weken opnieuw ondergebracht in het nieuwe districtshuis aan de Bist. Vier jaar lang moesten die diensten noodgedwongen ondergebracht worden in containers op de parking achter het zwembad.

De architecten Binnemans en Vanhecke-Suls hebben van het nieuwe districtshuis een pareltje gemaakt dat gezien mag worden. Daarom mogen alle geïnteresseerden zaterdag kennis komen maken met het gebouw, dat ze langs een afgebakend parcours helemaal kunnen doorlopen.

Nieuwe loketten en raadzaal

In het nieuwe gedeelte zijn de grote lokettenzaal en de raadzaal op de eerste verdieping de blikvangers. Vanuit die nieuwe raadzaal heeft u door een glaspartij een prachtig uitzicht op de nieuw aangelegde Bist.

In het oude gedeelte werd de trouwzaal in haar vroegere pracht hersteld en ook de collegezaal en het vroegere kantoor van de burgemeester werden in hun oorspronkelijke staat teruggebracht en aangekleed met het authentieke meubilair. Zo lijkt het alsof de tijd er heeft stilgestaan.

Na de gratis rondleiding kunnen de bezoekers in het auditorium napraten bij een hapje en een drankje.

LL

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio