'De Blauwe Hond' wordt woonblok

'De Blauwe Hond' wordt woonblok

'De Blauwe Hond' wordt woonblok

Print
Antwerpen - De Blauwe Hond op het Zuid verandert in een modern woonblok. De vermaarde doe-het-zelfzaak verhuist naar de oude brouwerij ernaast, Scheldestraat 31-33, de grote materialen trekken naar Hoboken.

De familie Van Riet, die al sinds 1922 De Blauwe Hond uitbaat, heeft de gronden in de Kloosterstraat 150 en de Scheldestraat 29 verkocht aan projectontwikkelaar Michael Antonissen.Die verwierf eerder al een strook in de Scheldestraat 25-27 van vishandelaar Verbist. Op het nieuwe perceel met een grondoppervlakte van meer dan 800 m² gaat hij een woonblok in twee delen zetten, met een gemeenschappelijke ondergrondse parking voor 24 auto’s.

In de Scheldestraat komt er op de gelijkvloerse verdieping de toegang voor de garage, een groot winkelpand van 500m² en 6 flats van 90m². Het ruime appartement op de derde verdieping en de royale penthouse op niveau 4 en 5 zijn al verkocht. In de Kloosterstraat is er plek voor een winkel van 300m², 3 flats van 110m² en een penthouse.

Architecten Rutte & Roose uit Ekeren hebben de nieuwbouw uitgetekend. De bestaande hangars en gebouwen zonder waarde verdwijnen. “We verwachten de bouwvergunning in maart en zijn klaar om te starten”, zegt Michael Antonissen.

Hoboken

Bij De Blauwe Hond werd de beslissing om te verkopen genomen, nadat ze vorig jaar de unieke kans hadden gekregen om hun magazijnen en verkooppunt voor grote materialen in de Boombekelaan in Hoboken Polder fors uit te breiden.

“Leveren met grote vrachtwagens in de Scheldestraat werd steeds moeilijker”, zegt de familie Van Riet. “Een gigantische hangar voor cement en bakstenen op het Zuid was een merkwaardig fenomeen geworden. Vroeger waren hier niets dan opslagplaatsen.”

De Blauwe Hond verlaat het Zuid zeker niet. De verfwinkel in de Kronenburgstraat 9 blijft. En in april 2011 opent een vernieuwde ijzerwinkel in de Scheldestraat 31-33.

Frank Heirman

www.deblauwehond.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio