Binnenkort een A-kaart voor elke Antwerpenaar

Binnenkort een A-kaart voor elke Antwerpenaar

Binnenkort een A-kaart voor elke Antwerpenaar

Print
Antwerpen - Binnenkort heeft elke Antwerpenaar een A-kaart op zak. Althans, dat is de bedoeling. De kaart wordt hét pasje voor vrijetijdsbesteding in de stad.

De A-kaart is niet groter dan een bankkaart, felrood en herkenbaar aan, wat had u gedacht, het A-logo. “Deze kaart wordt het toegangspasje voor de Antwerpse musea, zwembaden, de Stadswinkel en bibliotheken. Nu heb je daarvoor nog verschillende kaarten, pasjes en abonnementen nodig. Maar dat verandert”, zegt de directeur Sport en Cultuur van de stad Antwerpen, Bruno Verbergt.

Vanaf december

Voorlopig, de kaart wordt gelanceerd in december, is de kaart een toegang voor stedelijke centra. “Maar daar komt op termijn verandering in. We hopen dat ook cultuurgezelschappen zoals Het Toneelhuis en sportclubs met de kaart gaan werken.”

Hogere participatie

De kaart moet het de Antwerpenaar makkelijker maken, maar het is ook de bedoeling om de deelname aan sport en cultuur te verhogen. “We hopen dat mensen die nu weinig of geen gebruik maken van de sporten cultuurmogelijkheden sneller de stap zullen zetten”, zegt de directeur marketing van de stad Antwerpen, Ils Neuts.

De introductie van de A-kaart betekent dat er op termijn andere kaarten verdwijnen. “De bibliotheekkaart bijvoorbeeld. Maar ook 12- beurtenkaarten voor zwembaden en kortingenpasjes voor leefloners.

Dat laatste is een goede zaak. Want veel mensen met zo’n reductiekaart zijn vaak beschaamd om die te tonen als er andere mensen bij staan. De Akaart ziet er voor iedereen identiek uit. Alleen de gegevens zijn anders”, zegt Ils Neuts. De lancering van de kaart gaat gepaard met een campagne. Die moet de Antwerpenaren bekend maken met het bestaan en de voordelen van de kaart.


Voor wie en wat kost het?

De kaart is voor Antwerpenaren en mensen die geregeld in Antwerpen komen. Volwassenen betalen 3 euro, minderjarigen niets. Mensen met een speciaal statuut betalen 2 euro. In iedere deelnemende instelling staat een spaarzuil.

Door met de kaart langs de zuil te gaan, kunnen kaarthouders punten sparen. Die geven na een tijdje recht op korting of bijvoorbeeld een gratis zwembeurt.

Patrick Van de Perre

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio