Vandaag uitspraak in zaak Antwerp en schuldeisers

Vandaag uitspraak in zaak Antwerp en schuldeisers

Vandaag uitspraak in zaak Antwerp en schuldeisers

Print
Vandaag doet de rechter uitspraak in de zaak tussen R. Antwerp FC en de voornaamste schuldeisers, NV Colver rond de familie Collin en zakenman Tony Gram. Tijdens de behandeling van de zaak adviseerde het Openbaar Ministerie aan de rechter om de Great Old te ontbinden omdat de schuldenberg te hoog is geworden.

Maar enkele dagen voor de rechter normaal een uitspraak zou doen over een eventuele ontbinding, diende Antwerp een verzoekschrift in om de ‘debatten te heropenen’. Dit betekent dat Antwerp aan de rechter meer tijd vraagt om concreet aan te tonen dat het met de Belgisch-Poolse zakenman Jean Zarzecki een nieuwe geldschieter heeft gevonden.

Vandaag valt het vonnis en zijn er twee scenario’s mogelijk: ofwel gaat de rechter in op het verzoek van Antwerp en zal de zaak op middenlange termijn worden uitgesteld, ofwel negeert de rechter het verzoek en volgt er wel een uitspraak ten gronde over het al dan niet ontbinden van de vzw. Mocht er toch een ontbinding worden uitgesproken, tekent Antwerp zeker beroep aan.

SDK

Meer voetbalnieuws