Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update donderdag 21 oktober 6u25

Vanochtend ligt de temperatuur net boven het vriespunt. De buien blijven vandaag op veilige afstand ten noorden van Limburg en er zal zelfs veel ruimte zijn voor de zon. Het wordt echter opnieuw niet veel warmer dan zo'n 8°C.

De wind waait matig uit het zuidwesten.

Vrijdagochtend is het koud met minima rond het vriespunt en op de meeste plaatsen grondvorst. Overdag wordt het iets minder fris met maxima rond 11°C. Het blijft overal droog in Limburg met flink wat zonneschijn. Er waait dan een matige zuidwestenwind.

Zaterdag liggen de minima opnieuw rond het vriespunt in de Kempen tot +1 a +2°C elders. Voormiddag is het nog vaak zonnig, namiddag verschijnen er meer wolken vanuit het westen en tegen de avond gaat het overal regenen. De temperatuur loopt op tot zo'n 11°C en de zuidwestenwind trekt aan tot vrij krachtig.

Zondag is het eerst regenachtig. Vanaf de middag wordt het wisselvallig met wolken, opklaringen en buien. Op sommige plaatsen blijft het dan zo goed als droog terwijl andere regio's de ene bui na de andere te verwerken krijgen. In de ochtend is het vanwege de bewolking (en regen) minder koud dan de dagen voordien met minima rond +5°C. Namiddag wordt het ongeveer een graad of 10.

Dit weertype houden we ook begin volgende week nog vast.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN