Collega's Clottemans blijven geloven in onschuld

Collega's Clottemans blijven geloven in onschuld

Collega's Clottemans blijven geloven in onschuld

Print
Els Clottemans gaf tot eind juni les in basisschool De Goede Lucht in Anderlecht. "Het is verschrikkelijk dat Els schuldig verklaard is", reageert directrice Anne-Marie De Roose emotioneel.

"We hebben altijd gehoopt dat het anders zou uitdraaien. Alles wat ze daar tijdens het proces verteld hebben over haar, dat klopt gewoon niet. Het is onbegrijpelijk. Ik heb na de uitspraak al verschillende telefoons gekregen van ouders van leerlingen die het ook niet begrijpen. Niemand kan het vatten, echt niemand. Morgen moeten we de kinderen op school zeker opvangen, die zullen ongetwijfeld met veel vragen zitten."

"Ze was zo'n goede juf. Helaas moeten we nu voor vervanging gaan zorgen. Els was - als ze onschuldig verklaard was - meteen terug welkom op school. Maar het mag niet zijn."

Ook collega van Clottemans, Ingrid Therssen, kan het arrest niet begrijpen. Verschillende leerkrachten kwamen daarom gisteren meteen samen. "We moeten het samen verwerken, want dit hadden we niet verwacht. Hoe kunnen ze iemand veroordelen als ze geen keiharde bewijzen hebben? Dat kan toch niet?"

De leerkrachten hebben ook al beslist dat ze zeker contact opnemen met Clottemans. "We laten haar niet in de steek."

ECo

Nu in het nieuws