Antwerpen bereidt zich voor  op strenge winterprik

Antwerpen bereidt zich voor op strenge winterprik

Antwerpen bereidt zich voor op strenge winterprik

Antwerpen - Op vijftien plekken in de stad komen openbare zoutkisten. Het is een van de maatregelen in het nieuwe actieplan voor sneeuw- en ijzelbestrijding in Antwerpen.

Fietspaden

Er worden meer strooiwagens en werkkrachten ingezet om de fietspaden vrij te maken. Alle belangrijke fietspaden, zoals Ring, Scheldekaaien, Leien, Mechelsesteenweg en Sint-Bernardsesteenweg worden constant opgevolgd en indien nodig wordt er bijgestrooid. Fietsers kunnen via de website op de voet volgen welke fietspaden sneeuw- en ijsvrij zijn.

Strooien

Voor het manueel strooien van zout kan de stad beroep doen op bijna 300 vegers en 200 werknemers van de groen- en wegendienst.

500 ton zout

Antwerpen kocht nieuw materiaal aan in de bestrijding van sneeuw en ijzel. De stad beschikt over 500 ton zout in bulk en 400 ton fijn zout.

Zoutkisten

Van 1 december tot 15 maart staan vijftien openbare zoutkisten met een capaciteit van 400 kg zout op het Theaterplein, de Wapper en de Graanmarkt. Bewoners, voorbijgangers, handelaars en marktkramers kunnen gemakkelijk hun omgeving sneeuw- en ijsvrij houden.

Herstellen

De stad herstelde al 245 straten die beschadigd waren door de strenge winter. Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen nog voor het einde van het jaar 70 straten worden aangepakt. In het voorjaar van 2011 volgen 158 straten.

SVW


Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio