Turner Donna-Donny Truyens schrijft geschiedenis

Turner Donna-Donny Truyens schrijft geschiedenis

Turner Donna-Donny Truyens schrijft geschiedenis

Print
Donna-Donny Truyens heeft geschiedenis geschreven op het WK in Rotterdam door zich als eerste Belgische turner ooit te plaatsen voor een finale. De specialist aan het paard met bogen zette een schitterende prestatie neer en behaalde met zijn oefening 15.416 punten (vijfde plaats).

"Dit is het resultaat waar ik van gedroomd heb", vertelde hij gelukkig na de wedstrijd. "Het WK was absoluut mijn doel. Tijdens de vorige wereldbekerwedstrijden ontbrak er telkens nog wat aan mijn oefening of maakte ik altijd wel ergens een kleine fout. Nu verliep het allemaal gesmeerd."

Zaterdag turnt Truyens zijn finale. Ook dan weet hij precies waar hij voor gaat. "Een medaille is allicht nog net iets te hoog gegrepen. Dat zal voor het WK volgend jaar zijn. Nu moet een vijfde plaats haalbaar zijn, op voorwaarde dat ik er in slaag om deze oefening op dezelfde manier te brengen."

Het Belgische mannenteam eindigde net buiten de 24 beste landenteams. Coach Dirk Van Meldert had heel wat jeugdig talent geselecteerd: Thomas Neuteleers, Jimmy Verbaeys, Tomas Thys, Gilles Gentges, Jonas Toeback en Donna- Donny Truyens.

Karin De RycK

Archiefbeeld

MEEST RECENT