Ontsnappingskoning Nordin Benallal aan België uitgeleverd

Topgangster Nordin Benallal is aan ons land uitgeleverd. De man zat tot dusver vast in Nederland in de gevangenis, nadat hij opgepakt werd na zijn ontsnapping uit de gevangenis van Itter.

ssimons

Nordin Benallal heeft een zwaar gerechtelijk verleden. De 30-jarige man ontsnapte al verscheidene keren uit de gevangenis. Na zijn vlucht in augustus 2004 schoot hij twee agenten neer in Sint-Jans-Molenbeek.

Helikopter

In oktober 2007 uit de gevangenis van Itter. Hij kreeg daarbij de hulp van gewapende medeplichtigen, die ook een helikopter inzetten. Die hadden ze eerder gestolen en daarbij de piloot gedwongen naar naar de gevangenis van Itter te vliegen.

De piloot werd gedwongen een landingsmanoeuvre te maken op de binnenplaats van de gevangenis, maar het toestel raakte uit balans toen een van de gedetineerden eraan ging hangen. De helikopter stortte neer. Een van de gedetineerden raakte daarbij gewond.

Nordin Benallal was aanwezig op de binnenplaats en kreeg een wapen van zijn kompaan die met de helikopter was gearriveerd. Toen de bewakers een deur openden om de gewonde gedetineerde af te voeren, maakte Nordin Benallal daarvan gebruik om er met zijn kompaan vandoor te gaan. Tijdens deze vlucht werden twee bewakers gegijzeld, maar buiten de gevangenis werden die weer vrijgelaten.

Overval

Benallal overviel vervolgens samen met een handlanger een motorfietsenhandel in Den Haag. Benallal en zijn kompaan vluchtten met een gestolen motor weg, maar de Nederlandse politie kon het tweetal na een achtervolging klemrijden. Op het politiebureau merkten de agenten na het nemen van vingerafdrukken wie ze hadden opgepakt.

Benallal zat voor die feiten een straf uit in Nederland. Nu is hij overgebracht naar een Belgische gevangenis.