1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Fatale gasontploffing Luik: verschillende hypotheses uitgesloten

De explosie waarbij op 27 januari in de rue Léopold in Luik veertien mensen om het leven kwamen, zou niet te wijten zijn aan traditionele explosieven en ook niet aan gas in flessen. Experts hebben al enkele hypotheses uitgesloten, maar kennen de oorzaak van de fatale gasontploffing nog niet.

ikerremans

De deskundigen kunnen in dit stadium van het onderzoek verschillende oorzaken uitsluiten als verklaring voor de ramp. Volgens de experts gaat het ook niet om een gaslek in de ondergrondse lagedruk- en middendrukleidingen in de straat.

Op een werkvergadering die de onderzoeksrechter, de speurders en het college van experts maandag hielden, werd een eerste tussentijds rapport van 49 pagina's met talrijke bijlagen geanalyseerd.

Na de vergadering werden talrijke onderzoeken gevraagd aan de gerechtelijke politie. Dit onderzoek moet de experts onder meer helpen bij vragen die ze nog hebben en dient ook voor het eindrapport dat voor de onderzoeksrechter is bestemd. Omdat het bijkomend onderzoek omvangrijk en moeilijk is, wordt het eindrapport pas na april 2011 verwacht.

Vastgoed

Jobs in de regio