Hoofdinspecteur brengt humor rond politie in strip

De Lierse cartoonist d'Auwe heeft een gagstrip samengesteld rond de politie en al wat er kan verkeerd gaan.

Van Rompaey Chris

"En geloof mij, dat is heel wat", lacht Dirk Van der Auwera. De man kan het weten, want hij is al 23 jaar in dienst bij achtereenvolgens de Rijkswacht en de politie van Lier. "Mijn nieuw album werd uitgegeven bij De Boemerang.Het is het negentiende deel in de reeks 'Humor in beroepen'. De uitgever was net als ik te gast op het stripfestival in Knokke-Heist. Toen hij vernam dat ik bij de politie werk, stapte hij op me af. Hij was blijkbaar tevreden van mijn stripalbums en stelde voor een album over de politie te maken."

"Het is een gagstrip of een éénpaginastrip. De bekendste in dit genre is ongetwijfeld Guust Flater. Voor de verhaaltjes heb ik deels gepuurd uit zaken waarvan ik weet dat ze echt gebeurd zijn, al dan niet in Lier. Sommige heb ik wat aangedikt, terwijl dat bij andere echt niet nodig was. Zo was er eens groot alarm omwille van een doos met een knipperlicht. Gevreesd werd dat er een bom in zat, terwijl het in werkelijkheid om een gasmeter ging."

De strip rond humor bij de politie wordt in Vlaanderen door de Standaard Uitgeverij verdeeld en is ook in Nederland te koop. Het telt dertig pagina's en kost 4,95 euro. Later volgt een Franstalige versie.

CHRIS VAN ROMPAEYMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio