Barones Bracht sprak nooit over ontvoeringsdrama

In haar woning in Schoten is zondag barones Geneviève Bracht overleden. Ze werd 94 jaar oud en was de weduwe van baron Charles Bracht, die in 1978 werd ontvoerd en vermoord.

Boris Rousseeuw

Naast die van Anthony De Clerck en Paul Vanden Boeynants was de ontvoering van de 63-jarige Charles Bracht één van de meest spraakmakende van de voorbije decennia. De rijke industrieel verdween op 7 maart 1978 spoorloos uit een parkeergarage aan de Korte Klarenstraat in Antwerpen. Zijn lichaam werd teruggevonden op 10 april. Hij was reeds op de dag van de ontvoering doodgeschoten. Kort nadien pakte de politie de enige ontvoerder op, de 39-jarige scheeps-elektricien Marcel van Tongelen, alias Dexter, zijn schuilnaam in zijn contacten met de politie. Op 29 februari 1980 kreeg hij voor de ontvoering de doodstraf. In 1991 kwam hij weer vrij.

Het is de weduwe van Charles Bracht, Geneviève de Hemptinne, die nu overleden is. “Mijn moeder heeft gelukkig nooit contact moeten hebben met de ontvoerder, en ook niet met de pers”, zegt enige zoon Theo. Hij deed kort na de ontvoering een emotionele oproep aan de ontvoerder. Deuzeld, Deuzeldlaan 95.

Boris Rousseeuw

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio