Het weerbericht voor Limburg

Update maandag 18 oktober 18u30

Dinsdag begint de dag meteen met stevige regenvlagen. In het tweede deel van de voormiddag kan het tijdelijk wat droger worden maar namiddag trekken er talrijke buien over Limburg. Een enkele bui kan dan ook gepaard gaan met een donderslag.

rweytjens_fr

De minima schommelen rond 6°C en namiddag wordt het maximaal 11 a 12°C. De wind waait matig uit zuidwestelijke tot later westelijke richting.

Woensdag blijft het zeer wisselvallig en wordt het ook nog eens een paar graden kouder. Vanwege de bewolking blijven de minima rond +3°C hangen, maar overdag wordt het hooguit een graad of 8. Sommige buien kunnen een lading hagel aan boord hebben. Op de Ardense toppen zullen de eerste sneeuwvlokken dwarrelen, al wordt het overdag nog wel te warm om een wit tapijtje te kunnen vormen. Het is echter niet uitgesloten dat het er donderdagochtend tijdelijk wit is.

Donderdagochtend ligt de temperatuur maar net boven het vriespunt. Samen met de snipverkouden bovenluchten zou dat ook in Limburg wel eens voor heuse winterse buien kunnen zorgen, met misschien even wat natte sneeuw. Al snel worden dat bij oplopende temperaturen regenbuien. Het wordt opnieuw niet veel warmer dan 7 a 8°C. Voormiddag waait er een vrij krachtige zuidwestenwind, namiddag wordt dat een matige westenwind.

Vrijdag wordt het iets minder fris met maxima rond 11°C en het blijft dan ook droog in Limburg.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen