Karrenmuseum zoekt oude beroepen

Het Karrenmuseum Essen vzw voert momenteel in samenwerking met het openlucht museum Bokrijk en het Provinciaal Domein Bulskampveld een onderzoek naar verflagen op houten karren en wagens.

redactie

“Met dit onderzoek willen we nagaan met welke verf en kleuren karren en wagens vroeger door boeren of wagenmakers werden geschilderd. Uit onze eigen collectie werden een reeks karren en wagens geselecteerd en onderzocht 'tot op de bodem'. Hierbij werden chemische en fysische analyses uitgevoerd van de verflagen (bepalen van pigmenten, vulmiddelen). Ondanks dit wetenschappelijk onderzoek hebben we bijkomende informatie nodig.

Daarom zijn we op zoek naar een aantal oude ambachten en beroepsmensen op rust (geboren rond 1930 en vroeger) die schilder of boer waren, een drogisterij of schilderswinkel uitbaatte, arbeiders van verffabrieken tot wagenmakers of directe verwanten hiervan. Door te praten met die mensen, kunnen we nog een heleboel te weten komen,” vertelt conservator van het Karrenmuseum Marin Menu.

“Het is echt nodig dat we het nu doen, want omtrent dit erfgoed is zeer weinig bekend. Daarom hopen we dat we veel respons krijgen en dat we die mensen kunnen gaan interviewen.”

Info marinmenu@hotmail.com ofwww.karrenmusem.be , Tel: 03 667 73 90

Kris Peeters

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio