Opel stopt zoektocht naar overnemer Antwerpse fabriek

Opel zoekt niet langer naar een investeerder voor zijn Antwerpse autofabriek. Dat betekent dat de vestiging eind dit jaar sluit.

jvangeyte

De socialistische vakbondsman Rudi Kennes liet dit weekend op ATV nog horen dat een Chinese investeerder bereid was de productievestiging in Antwerpen over te nemen, maar die piste is nu afgesloten.

Opel zegt immers dat het na een nieuwe vergadering met een potentiële industriële investeerder bij zijn verklaring van 4 oktober blijft en dat de fabriek dus wordt gesloten. "Er is geen investeerder die een positief ondernemingsplan of een positieve toekomst voor de werknemers of de site kan voorleggen", heet het.

"Niet waar", aldus Kennes. "Er is wel een investeerder, en een goede die bovendien bepaalde problemen heeft opgelost. Er zijn bankgaranties en de 150.000 wagens zouden al worden betaald bij de ondertekening", benadrukt de man."We eisen dan ook dat de Chinese investeerder zijn businessplan mag afwerken".

Infosessie

Morgen vindt er om 14u in Antwerpen een infosessie plaats voor het personeel. Het werk zal dan ook een tijd lang worden neergelegd.

Ook in Engeland en Duitsland zal iedereen geïnformeerd worden.

Geely

Even leek het ook alsof Volvo-overnemer Geely interesse had voor de fabriek, maar een uitlating van diens topman na een ontmoeting met Vlaams minister-president Kris Peeters bleek uiteindelijk niet meer dan een vrijblijvend diplomatisch antwoord.

Opel kijkt nu uit naar een overnemer uit andere sectoren.

Het Antwerpse havenbedrijf heeft wel een voorkooprecht op de gronden.

JVG

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio