Ambtenaren geven job één dag op voor het goede doel

Op donderdag 21 oktober 2010 is het Zuiddag. Meer dan 130 ambtenaren van de stad Antwerpen zullen die dag hun job afstaan voor het goede doel. De schepen voor Ontwikkelingssamenwerking geeft het goede voorbeeld en verwelkomt donderdag een volledig nieuw kabinet.

ikerremans

Tienduizend leerlingen uit heel Vlaanderen palmen op 21 oktober de werkvloer in om geld te verdienen voor het goede doel. Ze werken in een bedrijf, voor een organisatie of bij een particulier en staan hun loon af aan een jongerenproject in het Zuiden.

Ook de stad Antwerpen stelt haar deuren open en verwelkomt leerlingen. De jobs die ze bij de stad zullen doen zijn heel uiteenlopend. Hieronder een greep uit het aanbod:

- bedrijfsdirecteur: marketing & communicatie, personeelsmanagement - communicatie: hoofdredacteur De Nieuwe Antwerpenaar, deskundige communicatie jeugddienst - jeugd: jeugdconsulent, coach jeugddiensten, het volledige team van Europese Jongerenhoofdstad - cultuur: programmator, directeur en publiekswerker cc Deurne, programmator cc Luchtbal, MAS - samen leven: lijntoezicht, buurttoezicht, ontwikkelingssamenwerking - milieu: deskundige Energie Sociale Doelgroepen - kabinet: woordvoerder op het kabinet van de burgemeester en het voltallige kabinet van de schepen voor Jeugd, Wonen, Stedelijk wijkoverleg en Ontwikkelingssamenwerking - archeologie: vier archeologen - schepen: schepen voor Onderwijs, Economie, Werk en Middenstand - groen- en reinigingsdienst: medewerker gezondheidscampagne - personeelsmanagement: projectleider HR - patrimoniumonderhoud

Voor elke job betaalt de stad 40 euro aan Zuiddag vzw, die geld inzamelt voor jongerenprojecten van Vredeseilanden in Indonesië. Het eerste project focust op creatieve communicatie. In het tweede project wordt een studie- en trainingscentrum opgezet. Het derde project wil een grote beweging van jonge mensen voor gezonde voeding uitbouwen.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio