"Bin Laden woont comfortabel en beschermd in Pakistan"

Osama Bin Laden woont niet in een grot, maar woont in relatief comfortabele omstandigheden in het noordwesten van Pakistan. De topman van het terroristische netwerk al-Qaida wordt daar beschermd door de plaatselijke bevolking en door enkele leden van de Pakistaanse inlichtingendiensten.

ghouben

Dat heeft een hoge functionaris van de NAVO aan de nieuwszender CNN gezegd. Ook de tweede man van al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, zou zich volgens die bron in dezelfde buurt schuil houden.

"Niemand van al-Qaida woont in een grot", zei de anonieme NAVO-bron die niets loste over de oorsprong van deze informatie. De schuilplaats van de topterrorist zou zich situeren het bergachtige Chitral tegen de Chinese grens en Kurram Valley dicht bij het Afghaanse Tora Bora. Dat was één van de bolwerken van de taliban tijdens de Amerikaanse invasie in 2001.

Pakistan heeft altijd ontkend dat het leden van de terroristische organisatie zou beschermen. De officiële versie van de Amerikanen luidt dat er al enkele jaren geen sporen meer zijn van bin Laden noch van Zawahiri.