1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vermassen: "Mars was Babs' snoepje"

Advocaat Jef Vermassen, die optreedt voor de familie van Els Van Doren, hamerde maandag tijdens zijn pleidooi op het feit Els Clottemans wel degelijk het motief had om deze parachutemoord te plegen.

ghouben

En dat Clottemans - bijgenaamd 'Babs' - beantwoordt aan het profiel dat vereist is om deze beredeneerde, koelbloedige moord te plegen.

Volg de pleidooien van de burgerlijke partijen en het parket live

"Topless valschermspringen"

Volgens Vermassen kan Clottemans extreem boos worden, is ze beredeneerd, gevoelloos, intelligent met naar eigen zeggen een IQ van 120, sluw en doordacht, deskundig genoeg om perfect anonieme brieven te sturen en telefoontjes te plegen, afstandelijk en impulsief - "ze ging in Amerika topless valschermspringen".

"Mmmmmmmmmarswaardig"

"Deze vrouw had een motief. Verliefdheid. Dat blijkt uit de vele mails en sms-berichten van haar naar Marcel Somers", aldus Vermassen. "Ze stuurde een mail naar hem met daarin: ik leef nog altijd op wolkjes van vrijdag. Het was mmmmmmmmmarswaardig. Mars was haar snoepje. In het voorjaar van 2006 was ze gemiddeld zeven dagen per maand in Eindhoven".

"Op 8 april vroeg ze hem zelfs of hij mee wou naar Amerika, op 10 april opnieuw een mail om te vragen wanneer zijn vrije dag is,…En dan schreef ze op het einde van de maand in haar gevoelsdagboek: Heel boos op bepaalde mensen. Zo erg dat ik ze uit mijn leven wil ".