Het weerbericht voor Limburg

Update maandag 18 oktober 8u30

Vanochtend lagen de minima in het noordwesten van Limburg dicht tegen het vriespunt. In het zuidoosten klaarde het pas uit tegen 8u waardoor het daar minder koud kon woden. Uiteindelijk schijnt nu overal de zon en dat zal zo nog wel een poosje blijven. Namiddag verschijnt er vanaf het westen stilaan meer bewolking maar het blijft nog tot middernacht droog. Het wordt dankzij de zon wat warmer in vergelijking met de voorbije dagen, maar maxima rond 11 a 12°C zijn nog steeds wat te fris voor de tijd van het jaar. De zuidwestenwind spant in de loop van de dag aan van zwak tot matig in kracht.

Vanaf dinsdag breekt een zeer wisselvallige en gure periode aan.

rweytjens_fr

Dinsdag mogen we reeds vanaf de vroege ochtend periodiek regen en buien verwachten bij temperaturen die nog net boven de 10°C weten te klimmen. Namiddag kan een enkele bui gepaard gaan met een donderslag. Er waait dan een zwakke tot matige westenwind.

Woensdag blijft het zeer wisselvallig en wordt het ook nog eens een paar graden kouder. Vanwege de bewolking blijven de minima rond +3°C hangen, maar overdag wordt het hooguit een graad of 8. Sommige buien kunnen een lading hagel aan boord hebben. Op de Ardense toppen zullen de eerste sneeuwvlokken dwarrelen, al wordt het overdag nog wel te warm om een wit tapijtje te kunnen vormen. Het is echter niet uitgesloten dat het er donderdagochtend tijdelijk wit is.

Donderdagochtend ligt de temperatuur maar net boven het vriespunt. Samen met de snipverkouden bovenluchten zou dat ook in Limburg wel eens voor heuse winterse buien kunnen zorgen, met misschien even wat natte sneeuw. Al snel worden dat bij oplopende temperaturen regenbuien. Het wordt opnieuw niet veel warmer dan 7 a 8°C. Voormiddag waait er een vrij krachtige zuidwestenwind, namiddag wordt dat een matige westenwind.

Vrijdag wordt het iets minder fris met maxima rond 11°C en het blijft dan ook droog in Limburg.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen