Bolat tot Vossen: "Ik sla u blauw..."

Wat heeft Sinan Bolat gisteren tijdens de wedstrijd Genk - Standard geroepen tot Jelle Vossen? Zelf zegt Bolat dat hij "Ik sla u blauw" riep, maar pas nadat Vossen hem voor "Hoerenzoon" had uitgemaakt. Deze laatste zweert op het hoofd van zijn familie dat hij zoiets niet zei.

ghouben

Standard doelman Bolat werd na de woordenwisseling uitgesloten - op dat ogenblik leidde Genk met 2-1, de wedstrijd zou op 4-2 eindigen. Bij hetzelfde incident hadden Vossen en Bolat eerst geel gekregen.

Volgens Bolat was het verwijt "Hoerenzoon" de tweede provocatie van Vossen. “Eerst kwam hij in mijn weg lopen toen ik wou uittrappen. De tweede keer kwam hij door terwijl ik al los geroepen had. Hij kwam met de voet vooruit en raakte me aan mijn hoofd. Natuurlijk was ik kwaad. Ik snapte dan ook de gele kaart voor Vossen, maar niet die voor mij.”

"I'm gonna kill you"

Na de gele kaarten en de belediging door Vossen reageerde Bolat. Scheidrechter Bjorn Kuipers was duidelijk over het incident Bolat-Vossen. “De doelman sprak levensbedreigende taal aan het adres van zijn tegenstander. Daar staat maar één maatregel op: de rode kaart. Wat hij precies gezegd heeft, ga ik jullie niet vertellen”.

Over de precieze woorden van Bolat bestaat onduidelijkheid. Hij zou al naargelang de bron iets in de trant van "I'm gonna kill you” of "Ik sla u totdat je niet meer opstaat" geroepen hebben. In La Dernière Heure zegt Bolat dat het gewoon "Ik sla u blauw" was.

Schorsing

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag een sanctie van één wedstrijd schorsing en 200 euro boete voorgesteld voor Bolat. Die ging hiermee akkoord.

MEER OVER Jelle Vossen

MEER OVER VOETBAL