Nieuwe nederlaag voor Anderlecht

Nieuwe nederlaag voor Anderlecht

Nieuwe nederlaag voor Anderlecht

Print
Op de 11e speeldag heeft Cercle Brugge op eigen veld gewonnen van Anderlecht met 1-0. De ploeg van Bob Peeters kan zo naar de vijfde plaats klimmen.

Weinig noemenswaardige gebeurtenissen in de eerste helft van de match. Kampioen Anderlecht controleerde, maar het was Cercle die de beste kansen had. Vijf minuten na de aftrap kwamen de West-Vlamingen bijna op voorsprong. Voormalig Anderlecht-speler Jasjtsjoek kreeg de bal van Neto en trapte richting doel. De bal belandde echter tegen de paal.

Ook in de tweede helft ging het Anderlecht niet voor de wind. Jasjtsjoek deed nog een poging en dit keer was het wel raak. Na een pasje van Reynaldo, bracht de man zijn ploeg op voorsprong.

Anderlecht zocht in het laatste kwart nog naarstig naar een gelijkmaker, maar die kwam er niet. De kopbal van Kabananga, die Gillet in de 84e minuut verving, miste zijn doel.

Cercle Brugge - Anderlecht 1-0

Doelpunt: 62' Jasjtsjoek 1-0

Cercle Brugge: Verbist, Cornelis, Reis, Viane, Evens, Vidarsson, Neto, Van Eenoo (58' Serebrennikov), Reynaldo (84' Foley), Jasjtsjoek (91' D'Haene), Owusu

Anderlecht: Proto, Gillet (84' Kabananga), Mazuch, Juhasz, Deschacht, Kouyaté (71' Badibanga), Biglia, Legear (24' Kanu), Suarez, Boussoufa, Lukaku

Rode kaarten: geen

Scheidsrechter: Geldhof

Toeschouwers: 18.000

Meer voetbalnieuws