Competitieleider Genk verslaat Standard: 4-2

Competitieleider Genk heeft zondag gewonnen van Standard met 4-2.

fvangarderen

Genk-trainer Frank Vercauteren koos opnieuw om het spitsenduo Vossen-Ogunjimi in te schakelen. Dat bleek meteen een succes. In de eerste minuut past Vossen naar Ogunjimi en die tikt de bal vervolgens met een verbazend gemak voorbij Bolat.

Standard is gealarmeerd en gaat op zoek naar de gelijkmaker. De tweede goal van de match is echter weer voor Genk. Het is Tözsér die de bal richting doel trapt, Joa Carlos doet hem in de netten belanden.

In de 28e minuut kunnen de Rouches de achterstand een beetje wegwerken. Carcela kan de bal van De Bruyne afsnoepen en zorgt voor de aansluitingstreffer.

Rood

In de 32e minuut valt er een rode kaart. Bolat blijft maar protesteren en scheidsrechter Kuipers reageert door Standard de match met tien te laten afwerken.

Net voor de rust maakt Vossen zijn 14e doelpunt van het seizoen. De Genkenaars gaan de kleedkamers in met 3-1 op het scorebord.

Standard lijkt na de pauze echter niet afgeschreven. Carcela levert de bal af aan Tchité, die de bal vervolgens voorbij Courtois in doel schopt.

Het laatste doelpunt van de match valt in de 93e minuut. Tözsér krijgt de bal voor zijn voeten en schopt die voorbij Van Hout richting goal.

Racing Genk - Standard 4-2

Doelpunten: 1' Ogunjimi 1-0, 14' João Carlos 2-0, 28' Carcela 2-1, 45+3' Vossen 3-1, 56' Tchité 3-2, 93' Tözser 4-2

Racing Genk: Courtois, Anele, J.Carlos, Matoukou, Pudil, Buffel, Hubert, Tözser, De Bruyne (61' Camus), Vossen (89' Joneleit), Ogunjimi (77' Barda)

Standard: Bolat, Ciman, Ramos (85' Pieroni), Felipe, Pocognoli, Witsel, Defour, Carcela, Leye (73' Bokanga), Cyriac (33' Van Hout), Tchité

Rood: 32' Bolat (aanhoudend protest)

Aftrap: 18u

Scheidsrechter: Kuipers (Ned)

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL